Profertil

Razlozi za uzimanje PROfertila

PROfertil je prvi proizvod na tržištu koji u jednoj kapsuli objedinjuje sve sastojke poznate po povoljnom učinku na plodnost. PROfertil pomaže proces spermatogeneze (stvaranje muških spolnih stanica) od samog početka tog procesa.

Sastav PROfertila - potrebna količina vitamina neophodna je za pokretljivost spermatozoida!

L-karnitine:

Tijelo ga proizvodi samo a djeluje kao supstrat energije za spermatozoid. Kao vitaminoid, L-karnitine pomaže i u boljoj pokretljivosti spermija i njihovom broju.

L-arginine:

Aminokiselina koja je ljudskom organizmu potrebna u velikim količinama, značajno poboljšava pokretljivost i broj spermija, kako su i dokazala ispitivanja.

Koenzim Q10:

Može povećati uspješnost oplodnje, kao i broj i pokretljivost spermatozoida.

Vitamin E:

Antioxidant, vitamin - neophodan za zdrav imunološki sustav, bolju pokretljivost spermatozoida i njihovu penetraciju u jajnu stanicu.

Cink:

Uz poznata antioksidativna svojstva i uključenost cinka u brojne biokemijske procese u tijelu. cink kao element u tragovima pospješuje gustoću spermija, progesivnu pokretljivost i podiže razinu testosterona kao hormona neophodnog proces spermatogeneze.

Folna kiselina:

Neophodna je za rast i dijeljenje stanica (hematopoeza) kao i za pravilno funkcioniranje živčanog sustava i zaštitu krvožilnog sustava. Dokazan je povoljan učinak folne kiseline na kvalitetu spermatozoida.

Glutation:

Glutation je tripeptid sastavljen od tri aminokiseline (glicina, cisteina i glutaminske kiseline) i važna je komponenta antioksidativnog enzima glutation peroksidaze koji ima značajnu ulogu za zdravlje sjemenovodnih kanalića i spermija te djeluje na bolju pokretljivosti spermatozoida.

Selen:

Značajan element za obranu stanice, sastojak je nekoliko antioksidativnih enzima. U nekoliko ispitivanja je dokazano da selen značajno poboljšava pokretljivost spermatozoida.