Razlozi za uzimanje PROfertila

Razlozi za uzimanje PROfertila

Postoji jedna poslovica koja, u prijevodu, glasi otprilike ovako: "Svaki muškarac trebao bi izgraditi kuću, posaditi drvo i imati dijete." Prva dva zadatka relativno je jednostavno ispuniti. Treći zadatak, očinstvo, za sve više muškaraca je teško dostižan, ili čak neostvariv cilj.

Širom svijeta sve je manje i manje novorođene djece za što postoji niz razloga. Danas je gotovo 10-15 % parova bez djece, a da to nije njihov izbor i dogovor. Različiti su razlozi radi kojih se parovi suočavaju s problemima u zanošenju, pri čemu su poremećaji kod žene, muškarca ili kod oba partnera jednako učestali.

Poremećaji kod muškarca

U 40-60% slučajeva, umanjena plodnost (subfertilitet) kod muškarca uzrokovana je manjkavostima u spermatogenezi (smanjena proizvodnja spermatozoida). Ispitivanja dokazuju da je tijekom posljednjih 50 godina došlo do 58 %-tnog pada broja spermija u ejakulatu odraslog muškarca. Pregledom više od 100 objavljenih ispitivanja uočljiv je značajan pad u gustoći (koncentraciji) spermatozoida u sjemenoj tekućini unazad 60 godina, prvenstveno u SAD, Europi i Australiji (između 1 i 3 % godišnje).

Brojni su razlozi umanjene plodnosti u muškaraca - u visokoindustrijaliziranim zemljama genetika, stres, promjene načina života, ali isto tako i prehrambene navike - sve zajedno su čimbenici, alarmatno učestale, smanjene spermatogeneze i kvalitete spermatozoida.

Dok je, istovremeno, mnogo različitih vrsta liječenja, uključujući in vitro fertilizaciju (IVF, izvantjelesnu oplodnju), dostupno za žene koje imaju dijagnosticiran određeni stupanj neplodnosti, mogućnosti za rješavanje ključnog problema, kvalitete spermatozoida, kod muškaraca su vrlo ograničene.

PROfertil je prvi dijetetski pripravak (dodatak prehrani) koji povoljno djeluje na kvalitetu muških spolnih stanica, a time i na liječenje smanjenog oplodnog potencijala muškaraca. Njegova učinkovitost dokazana je u kliničkim ispitivanjima u kojima je liječenje unosom mikronutrijenata rezultiralo poboljšanjem kvalitete spermatozoida.